Nieuws

Bihr neemt Race FX over

Bihr heeft de Britse offroad kleding- en accessoiresspecialist Race FX overgenomen, zo heeft het in een gezamelijke aankondiging met oud-eigenaren Samantha en Paul Irwin bekend gemaakt. Het doel van de overeenkomst is het verkrijgen van een betere toegang tot de Britse offroad distributiemarkt, daarnaast vormt het ook een mooie aanvulling op het straatsegment, waarin Bihr in Groot-Brittannië actief is onder de naam MotoDirect. Ook zal Race FX fungeren als logistiek platform om de distributie van Bihr onderdelen en accessoires in het VK op te starten.

Race FX, gevestigd in Blackburn, is een toonaangevende B2B- distributeur van onderdelen, accessoires en motorkleding, met de nadruk op het off-road segment in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is in 2003 opgericht door Samantha en Paul Irwin, en heeft op dit moment zo’n 28 merken in haar portfolio.

‘Race FX en Bihr passen naadloos in en bij elkaar’, vertelt Paul Irwin, voormalig eigenaar van Race FX en aangesteld als Offroad Business Development Manager UK voor Bihr. ‘Zo hebben Race FX en Bihr een aantal identieke merken in hun portfolio’s, Race FX voor het Verenigd Koninkrijk en Bihr op het Europese continent. Bovendien maakt deze transactie een volledige toegang mogelijk tot de Britse distributiekanalen in zowel het offroad- als straatsegment. Dit is geweldig nieuws voor onze klanten en toeleveranciers en ik zie nu al uit naar een druk en actief jaar.’

‘Dat we Race FX welkom mogen heten in de Bihr-groep is voor ons een gouden gelegenheid om serieuze stappen te maken in onze ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk’, voegt Christophe Piron, CEO van Bihr, eraan toe. ‘Naast de 34 merken die Race FX en MotoDirect momenteel in het Verenigd Koninkrijk leveren, heeft het Brand & Product-team van Bihr afgelopen jaar hard gewerkt om de distributie van 150 extra merken in het VK in goede banen te leiden’.

‘We zijn helemaal in de wolken met het partnerschap met Race FX’, zegt Terry Birtles, Country Manager van Bihr UK. ‘De expertise van de onderneming in Off-road kleding en Onderdelen & Accessoires is van cruciaal belang voor ons. In de komende weken zullen we het magazijn in Blackburn aansturen om de nieuwe artikelen voor het VK te introduceren.’

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.