Nieuws

Bihr neemt IP Store over

Het Belgische IP Store is voor 100 procent in handen gekomen van Bihr. Dat heeft de Europese distributeur bekendgemaakt. Als gevolg van deze overeenkomst is Bernard De Longueville, momenteel CEO van IP Store, benoemd tot Sales Director Belgium voor Bihr.

Het doel van de overname is volgens Bihr tweeledig. Zo wil het bedrijf enerzijds haar commerciële voetafdruk in België verder versterken. Anderzijds kunnen de klanten van IP Store profiteren van het grotere productaanbod van Bihr. Omgekeerd zullen ook de klanten van Bihr in België kunnen profiteren van de producten die exclusief door IP Store worden gedistribueerd.

“Ik ben erg blij dat ik me bij Bihr kan aansluiten om onze gezamenlijke activiteiten tot een ongekend niveau te laten groeien. De kracht van het Bihr-aanbod in combinatie met onze zeer diepe Belgische roots zal zeer gunstig zijn voor onze klanten”, aldus Bernard De Longueville.

IP Store, dat eerder werkte onder de naam “Internation Pneus”,  is onder meer distributeur van motorbanden in België (Dunlop, Bridgestone, Continental, Pirelli, Metzeler, Michelin en Mitas) en is ook de distributeur van merken zoals Sidi, Scott, Kappa, Tucano Urbano en BS Battery.

“We zijn erg blij om met IP Store samen te werken” zei Christophe Piron, CEO van Bihr. “Met deze transactie wordt Bihr niet alleen de uitgesproken leider in de distributie van motorbanden in België, maar hebben we ook de mogelijkheid om een aantal merken die ons nog ontbraken, toe te voegen aan Bihr’s productenaanbod.”

De overname van IP Store is de tweede in korte tijd voor Bihr. Zo werd het bedrijf eind 2019 nog eigenaar van het Britse MotoDirect.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.