Nieuws

Benelli TRK502 Euro5-proof voor 2021

Benelli stuurt haar in Europa zo succesvolle TRK-502 licht gewijzigd het nieuwe modeljaar in. De belangrijkste aanpassing aan de tweecilinder is de omschakeling naar Euro5.

Om de 500cc-twin aan de Euro5-norm te laten voldoen, wordt op het 2021-model een secundair luchtsysteem toegepast, zit er een nieuwe katalysator op en is de ECU aangepast. De wijzigingen zijn van toepassing op beide TRK502-modellen – de straatgerichte variant en de iets meer terreingerichte X-uitvoering.

Het vermogen blijft met 48 pk bij 8.500 toeren ongewijzigd en hetzelfde geldt voor het koppel van 46 Nm bij 6.000 toeren. Om de twin iets levendiger uit de startblokken te laten komen, is de primaire overbrenging korter gemaakt.

Nieuw is verder een verstelbaar stuur met verlichte armaturen. Ook het decor op de stroomlijndelen is aangepast. Een nieuw ontworpen bagagerek moet meer plek bieden aan een duopassagier.

De nieuwe Benelli TRK502 moet begin komend jaar bij de dealer staan.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.