Nieuws

Belgische vangrails

Motoplus heeft ook tamelijk veel Vlaamse lezers. Vanuit die hoek kwam dit bericht:

Marc Millecaen heeft er na de schuiver waarin zijn zoon levensgevaarlijk gewond raakte door toedoen van de onaangepaste vangrails genoeg van en klaagt de belabberde staat van ons wegennet aan.

Alle Vlaamse motorbladen en MAG scharen zich hierachter en ook U kan dat doen door deze petitie te ondertekenen, deel te nemen aan de protestrun op 24 september aanstaande en U lid te maken van de Facebookgroep. Aarzel niet, laat uw stem horen!

Deze protestmars zal plaatsvinden op 24 september eerstkomend in Gent. Samenkomst op het Sint-Pietersplein te Gent vanaf 14 uur, om vandaar gezamenlijk te vertrekken naar de Langerbruggekaai. Met deze protestmars gaat ook een handtekeningenactie gepaard waarin wij als motorrijders de overheid oproepen om in wegeninfrastructuur en wegenonderhoud meer aandacht te schenken aan motorfietsen en hun berijders, die op dat vlak kortweg als zwakke weggebruiker te catalogeren zijn. Het aanpassen van de vangrails aan de Langerbruggekaai had al veel levens en leed kunnen besparen, en de inertie van de overheid is in deze dan ook onbegrijpelijk.

Dezelfde problematiek doet zich overigens ook in het Franssprekende deel van onze zuiderburen voor.

faceboekgroep: stop slechte wegen: 
www.facebook.com/pages/Stop-slechte-wegen/171142932953867

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws