Nieuws

Bastianini in Amerika wederom op de hoogste trede

De GP van Amerika op ‘the Circuit Of The Americas’ in Austin stond deze zondag zoals altijd weer gegarandeerd voor spektakel. zo kende Marc Marquez – die in het verleden al zeven keer wist te winnen in Austin – een moeizame comeback na zijn zware crash in Indonesië, was het de 500e GP die verreden werd en wist Enea Bastianini de zege te pakken.

Bij de start leiden maar liefst vijf Ducati’s de dans in Amerika. Vanaf de negende startplek kent Marc Marquez een rampzalige start, en valt hij terug tot de 18e plaats. Maar de Honda-coureur is heer en meester op het Amerikaanse asfalt en knokt zich uiteindelijk knap terug naar een zesde plaats.

Vooraan zijn het zoals gezegd de Ducati’s en Suzuki’s die vechten om de overwinning. Miller pakt de leiding bij het ingaan van de eerste bocht, maar moet deze al gauw afstaan aan Jorge Martin. Bastianini en Rins sluiten aan en gaan uiteindelijk aan Martin voorbij, waardoor Miller weg kan rijden. Maar de 24-jarige Bastianini heeft een moordend hoog tempo en rijdt samen met Rins het gat naar Miller dicht. Met nog vijf ronden te gaan neemt hij daarna de kop over en geeft deze ook niet meer uit handen. Zo wint hij zijn tweede GP én neemt hij (weer) de leiding het WK.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws