Nieuws

Australische recordmotor onder de hamer in Las Vegas

Tussen 23 en 27 januari gaan er weer honderden motors onder de hamer in Las Vegas tijdens de grote motorveilingen van Bonhams en Mecum. Daarbij heeft vooral aanbieder Bonhams een aantal unieke exemplaren op de rol staan.

Record
Wat te denken van de Vincent Black Shadow uit 1951 waar Jack Ehret in 1953 het Australische snelheidsrecord mee versplinterde door een gemiddelde snelheid van ruim 227 km/uur te halen. Hoeveel de motor op moet brengen, is nog niet bekendgemaakt. Maar sta er niet van de kijken als de fiets voor meer dan een kwart miljoen van eigenaar wisselt. Daarnaast veilt Bonhams dit jaar meerdere vintage posters, boekjes en een groot aantal tekeningen van de Amerikaanse legende Von Dutch. De in 1992 overleden Kenneth Howard, zoals de kunstenaar eigenlijk heet, maakte naam in de custom-scene en wordt gezien als een grote invloed op de manier waarop voertuigen sinds 1950 gecustomized worden.

Parels
Bij de veilingen van Mecum minder van dit soort excessen. Hier geldt het adagium, meer is beter. Met liefst 2.000 kavels, live uitzendingen op de Amerikaanse zender NBC en meerdere veilingdagen maakt het bedrijf er een heel evenement van. Ook hier zijn een groot aantal pareltjes te vinden. Bijvoorbeeld de Flying Merkel Single uit 1910, of deze limited edition Laverda 750S Formula. Kortom, voor ieders wat wils.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws