Nieuws

Arie Vos naar Ducati

Arie Vos maakt de overstap van Honda naar Ducati. De viervoudig Nederlands kampioen wilde niet langer wachten op een concreet aanbod van Honda en hakte kort na Nieuwjaar de knoop door. Vos gaat een team vormen met Ghisbert van Ginhoven en Ronald ter Braake. Fabricom Oil & Gas komt prominent op het kuipwerk, maar volgens Vos is het budget nog niet volledig afgedekt. “Het was een hele moeilijke beslissing, maar een paar weken geleden heb ik door laten sijpelen dat ik gewoon nog niks had voor 2008”, aldus Vos. “Iedereen dacht automatisch dat ik wel met Honda door zou gaan. Bij toeval kreeg ik contact met de mensen achter Motor Centrum Terneuzen en zij konden niet geloven dat ik nog geen aanbod had. Zo zijn we in gesprek geraakt en we hebben een deal gemaakt. Het was heel moeilijk om afscheid te nemen van Gerrit en Ronald ten Kate. Met hen was ik eigenlijk al rond, maar zij hadden alle begrip. Ze hadden mij al eerder verwacht met deze mededeling. Eind 2006 gingen de onderhandelingen met Gerrit en Ronald moeizaam, nu was de verstandhouding juist erg goed. Dat maakte het ook zo moeilijk.”
Met Honda veroverde Vos in 2006 en 2007 zowel de Supersport- als de Dutch Superbiketitels waarbij hij in totaal maar liefst 38 ONK-races wist te winnen. De Ossenaar zal op een Ducati 1098 R deelnemen aan het ONK Dutch Superbike en het Duitse Superbike-kampioenschap. Daarnaast zijn er plannen om met een wild cards deel te nemen aan drie WK Superbike-races. Vos: “We denken dan in ieder geval aan Assen en de Nürburgring. Het team is heel ambitieus en ze praten zelfs al over een heel WK-seizoen in de toekomst. Voor mijzelf is dit ook echt een nieuwe uitdaging. Dat zou het al geweest zijn als ik alleen het ONK had gereden. Mijn hele team blijft hetzelfde, alleen het merk verandert.”
De enige V-twin-ervaring die Vos heeft, deed hij jaren geleden op met een Ducati 748 van zijn toenmalige teammanager Johnny Verwijst. “Dat geluid en die klappen, dat spreekt mij heel erg aan. Ik heb ook meteen gevraagd of ik een 1098 voor de straat kan hebben!” De eerste testritten met de 1098 R staan gepland in de eerste week van februari in Spanje.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws