Nieuws

Apple waarschuwt: gebruik geen iPhone op de motor

Het klinkt logisch, maar je leest het goed. Apple waarschuwt, onder het mom ‘een gewaarschuwd mens telt voor twee’, in een bericht op de Support-pagina voor mogelijke problemen met je iPhone-camera na een ritje op de motor. Sterker nog: dit wordt door het Amerikaanse techbedrijf sterk afgeraden. Bij gebruik van je iPhone op het stuur, bijvoorbeeld om te navigeren, zouden de trillingen en vibraties van de motor funest (kunnen) zijn voor de stabilisator-technologie van de camera. Schade die volgens Apple blijvend kan zijn.

Sommige iPhones heeft  zijn namelijk voorzien van ‘Optical Image Stabilization’ (OIS), wat er voor zorgt dat je foto’s toch scherp zijn als je per ongeluk de telefoon tijdens het maken van de foto beweegt. Andere telefoons van Apple hebben een ‘Closed-Loop Autofocus (AF)’, die door middel van magnetische sensoren de effecten van zwaartekracht en trillingen weerstaat.

Beide systemen zijn uiteraard gemaakt voor een lange levensduur, maar door hoogfrequente vibraties van een motorfiets zouden deze kapot kunnen gaan. Sterker nog, een rondje over een bekend forum levert een stroom klachten op, niet alleen onder iPhone-gebruikers trouwens. Dit maakt de keuze voor een navigatiesysteem (misschien) een stuk gemakkelijker voor motorrijders. Een TomTom Rider 550 of Garmin Zumo XT kost immers nog altijd minder dan een nieuwe smartphone én is ontworpen en gemaakt voor gebruik op je tweewieler. Het originele bericht van Apple over mogelijke schade aan iPhones vind je hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws