Nieuws

Appende automobiliste ziet motoragent over het hoofd bij achteruitrijden

Bumperkleven staat al jaren op de eerste plek in de verkeersergenis top 10, op de voet gevolgd door bestuurders die bezig zijn met hun smartphone. Hoewel de pakkans laag blijkt, controleert de politie er wel streng op. Zo ook in Tilburg waar een motoragent in het centrum een automobiliste zag rijden die druk doende was met haar smartphone.

In een poging haar een bekeuring te geven, gaf de agent de vrouw een stopteken. Daar gaf de vrouw braaf gehoor aan, althans zo leek het. Nadat ze haar auto gestopt had, reed ze namelijk achteruit omdat ze besloten had toch een andere richting op te rijden. Daarbij had ze de politiemotor die achter haar stond, volledig over het hoofd gezien.

Het lukte de agent snel van de motor te springen, waardoor hij niet gewond raakte, aldus de politie.

De vrouw zelf heeft overigens een andere lezing bij het ongeluk. Zo liet ze aan Omroep Brabant weten dat het verhaal van de politie niet klopt. “Het is een kletsverhaal. Ik reed achteruit naar een parkeerplek en de agent dacht dat ik aan het bellen was. Dat was niet zo en ik heb ook geen boete gekregen. Zegt de politie van wel? Onbegrijpelijk. Als ik al bellend een agent had aangereden hadden ze me toch wel opgepakt?”

Uiteindelijk is de vrouw er zonder bekeuring vanaf gekomen. Zo liet de politie aan Omroep Brabant weten dat de vrouw alleen een waarschuwing heeft gekregen. “De vrouw was wel op haar smartphone bezig. De agent wilde daar een boete voor schrijven. Maar na het ongeval was ze zo geschrokken, dat we het bij een waarschuwing hebben gelaten.” Er is een schadeformulier ingevuld.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.