Nieuws

Ander frame en aangepast blok voor 2024-Dukes

KTM pakt de kleine Dukes (125, 250 en 390) voor 2024 flink aan. Vooral het rijwielgedeelte moet er behoorlijk aan geloven.

Het frame van de 2024-Dukes bestaat uit een combinatie van een stalen buizenframe en een gegoten aluminium subframe. Het rijwielgedeelte is stijver en dankzij een steviger kroonplaat en gewijzigde geometrie nog wendbaarder. Een nieuwe swingarm maakt het rijwielgedeelte af. De schokdemper is er uit het midden op gemonteerd om ruimte te maken voor een grotere luchtfilterkast en om tegelijk de zadelhoogte te verlagen.

De eencilinderblokken van de kleine Dukes – met de naam LC4c – komen vanzelfsprekend in een 125, 250 en 390 cc zware versie. Voor 2024 heeft KTM de cilinderkoppen en versnellingsbakken aangepakt en de blokken voldoen aan de Euro5.2 standaard. Alle Dukes beschikken over Supermoto ABS en smartphone connectivity.

Blauw en vanzelfsprekend oranje domineren de kleurenpracht van de 390 Duke. KTM past ook het spaarzame plastic aan: de luchtinlaten zitten daardoor prominenter in beeld, grotere afdekkappen van de radiateur maakt het vernieuwde uiterlijk af. De 390 heeft verschillende rijmodi waarvan Track nieuw is. Zoals de naam al suggereert is dit de rijmodus voor de hooligan.

De 250 Duke heeft kleiner kuipwerk rondom de tank dan de 390. Het kleurenschema bestaat bij de kwartliter uit oranje en wit. Het blok is eenvoudiger van opbouw dan voorheen, opgebouwd uit minder onderdelen en met een nieuwe enkele nokkenas.

De kleinste Duke is de 125. Die deelt het blauw en oranje met de 390, maar ook diens 5”TFT-scherm en de Track rijmodus. Net als de grotere Dukes beschikt ook de 125 over WP Apex vering voor en achteraan. De nieuwe naakte KTM’s staan vanaf september bij de dealers.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws