Nieuws

Al het nieuws uit Milaan

De EICMA in Milaan is inmiddels flink onderweg, tijd om de eerste balans op te maken. Talk of the town is de nieuwe Ducati 1199 Panigale. Ducati’s 195 pk sterke V-twin is bijzonder compact gelijnd en wordt komend jaar leverbaar in drie uitvoeringen: de standaard versie, de S-versie (met onder andere elektronisch instelbare vering) en een speciale Tricolore uitvoering. Opvallend was verder het grote aandeel nieuwe allroads, het segment dat dit jaar een aanzienlijke groei kent. Honda presenteerde de nieuwe Crosstourer, de opvolger van de Varadero met V4-blok en onder andere tractiecontrole. Bij Kawasaki werd de Versys 1000 gelanceerde, met een vier-in-lijn motorblok, en eveneens tractiecontrole, en Triumph rolde de Explorer 1200 voor het voetlicht, met – voor de verandering – een drie-in-lijn.
Honda pakte trouwens flink uit, want naast de Crosstourer presenteerden de Japanners verder de aangepaste Fireblade en twee nieuwe 700’s: de NC700S naked en de NC700X allroad, die beide waarschijnlijk rond de 7.000 euro gaan kosten. Ook de VFR1200F onderging een kleine update en heeft nu onder andere een grotere tank en een gunstiger brandstofverbruik.
Ook op scootergebied was er genoeg te beleven in Milaan. Yamaha presenteerde een gloednieuwe Tmax, met 530 cc cilinderinhoud, meer vermogen, minder gewicht en een super sportief uiterlijk. Maar de Tmax is niet alleen, want BMW schudde en passant ook even twee motorscooters uit de Beierse mouw: de sportieve C600 Sport en de meer toergerichte C650GT. Daarnaast presenteerde BMW een vernieuwde S1000RR, een aangepaste F800R en de Rally-uitvoering van de R1200GS. Op een vloeistofgekoelde GS moeten we nog even wachten, want deze schitterde in Milaan door afwezigheid.
Ook gezien: de vernieuwde KTM 690 Duke en de nieuwe Triumph Speed Triple R.
Zo, nu eerst een biertje en een pizza!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.