Nieuws

Akrapovič viert 30e verjaardag met gelimiteerde uitlaat

De Sloveense uitlaatfabrikant Akrapovič bestaat dit jaar 30 jaar, reden voor een feestje dus. Daarom komt het merk met een gelimiteerd uitlaatsysteem, waarvan slechts 30 stuks op de markt komen.

Het gaan om een speciale versie van het bestaande Evolution Line-systeem voor de ZX-10R(R), bestaande uit een titanium einddemper, linkpijp en uitlaatbochten. De einddemper is zwart met een speciale gouden rozet en heeft een handgemaakte eindkap van carbon. De bochten, net als bij het Kawasaki WorldSBK-team, 0,9 millimeter dik en zijn voorzien van CNC-bewerkte bussen. Ook zijn de uitlaatbochten gecoat voor extra duurzaamheid en is het hele systeem afgewerkt met een speciale gravure. Om de aankoop extra speciaal te maken wordt het systeem geleverd met een speciaal certificaat om de exclusiviteit te benadrukken.

Wat het systeem gaan kosten en wanneer het beschikbaar komt, blijft nog even gissen. Wat Akrapovič wel vast meldt, is dat het systeem niet E-gekeurd is. Je mag er dus alleen mee het circuit op, daar waar het systeem misschien wel het beste tot zijn recht komt! Meer info: www.akrapovic.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws