Nieuws

Ago introduceert Ago

Als Giacomo Agostini en MV Agusta in dit tempo doorgaan, heeft Ago straks meer speciale MV-modellen die zijn naam dragen dan wereldtitels. Na de eerdere F3 800 Ago onthult de vijftienvoudig wereldkampioen dit weekend tijdens de GP van Misano een Superveloce Ago.

MV Agusta bouwt 311 exemplaren van de Superveloce Ago, wat overeenkomt met het indrukwekkende aantal overwinningen dat de Italiaan wist te boeken. Ook vandaag de dag is Ago nog altijd een echte liefhebber van de racerij, daarom rijdt hij ‘zijn’ Superveloce op zaterdag 23 oktober over het circuit van Misano. Simone Corsi van het MV Agusta Racing Forward Moto2-team vergezelt hem daarbij. De machine van Corsi heeft tijdens de wedstrijd hetzelfde kleurenschema als Ago’s Superveloce. Aanstaande zaterdag maakt MV Agusta alle technische specificaties van dit exclusieve model bekend. De technische basis van de Ago zal niet veel verschillen met die van een gewone Superveloce. Dus is de 798cc zware driecilinder waarschijnlijk goed voor 147 pk en een magere droge 173 kilo. Draai de spaarpot alvast maar wel om voor deze gelimiteerde schoonheid.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.