Agenda

Rotterdam Dirt Ride: Je motor testen onder extreme omstandigheden

Een braakliggend terrein aan de A13 bij Rotterdam wordt op 2 september 2018 omgetoverd tot een festivalterrein voor de allereerste editie van de Rotterdam Dirt Ride.  Een gratis evenement dat draait om de passie voor vintage en custom motoren.

Op het 10.000 m2-grote terrein worden verschillende races georganiseerd, waaronder een 60 meter lange sprint, een dirtrace en motopolo.

Foto: Rotterdam Dirt Ride

Daarnaast is er de mogelijkheid voor bezoekers om verschillende motoren uitproberen, zoals de nieuwe modellen van Husqvarna, Yamaha, Royal Enfield en Triumph. Andere merken die aanwezig zijn, zijn Motorcycle Storehouse, ROEG, Rev’it en meer.

Bezoekers die mee willen doen met een, of meerdere wedstrijden, kunnen zich aanmelden via info@rotterdamdirtride.com.

Het evenement wordt georganiseerd door Gideon Schipaanboord, oprichter van de Rotterdamse Roll Out en organisator van de Distinguished Gentleman’s Ride in Rotterdam en Joey Dellwell. Beiden laten met de Rotterdam Dirt Ride een langgekoesterde wens in vervulling. Zoals Gideon het omschrijft: “Het is geen motorshow of een rij met verkoopstandjes, maar je eigen motor testen in extreme omstandigheden op braakliggend terrein. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op de nieuwste motoren een proefrit te maken.”

Locatie: Delftweg , Rotterdam (ter hoogte van Autobedrijf van Dartel en Xtra-materiaal), vlak naast de A13
Datum: 2 september 2018
Tijd: 11.00 – 19.00 uur

Programma:
12.00 – 13.00 uur: VIP GENTLEMAN RIDERS & BUILDERS CUP – invite only – hosted by Husqvarna Motorcycles.
13.30 – 14.30 uur: KING OF THE STRIP // Battle of the Crown – Wrench Kings – A 40 meter sprintrace in the Dirt. €15,00
14.30 – 17.00 uur: For no good reason // Run what you bring cup – ROEG – A race in the dirt for classic & vintage motorized kind of bikes (or something like that). €15,00
17.30 – 18.30 uur: Moto polo – Motorcycle Storehouse & 13andahalfmagazine – A gentleman sport. It’s like playing football on a motorcycle. €15,00

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.