Nieuws

Aandacht voor tinnitus tijdens ‘Week van het Oorsuizen’

In het kader van de ‘Week van het Oorsuizen’ deelt Alpine Hearing Protection verhalen van mensen die leven met gehoorschade door hard geluid. Iedereen kent immers wel iemand die last heeft van een constante pieptoon. Ook wel tinnitus genoemd. Toch wordt er volgens de gehoorbeschermer te weinig gesproken over gehoorschade door te hard geluid.

Om daar verandering in te brengen, heeft Alpine Hearing Protection een korte documentaire – genaamd #HearThis – gemaakt, waarin mensen uit verschillende landen vertellen over hoe het is om te leven met een piep.

Met de mini-docu en bijbehorende campagne wil Alpine het bewustzijn vergroten, zodat meer mensen zich bewust zijn van de gevaren. Een piep wordt namelijk niet alleen veroorzaakt door het luisteren naar harde muziek. Ook in alledaagse situaties kan je gehoor blootgesteld worden aan een surplus aan decibellen. Daarnaast wil Alpine Hearing Protection ook de misvatting rond gehoorbescherming wegnemen. “Veel mensen denk namelijk dat je bijvoorbeeld muziek niet meer hoort, dat oordoppen niet lekker zitten en dat oordoppen dragen niet ‘hip’ is”, aldus Alpine.

Bekijk #HearThis hier.

https://www.facebook.com/alpineoordoppen/videos/1221946824620200

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws