Nieuws

#69 blijft voor altijd van Nicky Hayden

Nummer 69 is vanaf de grote prijs van Amerika officieel niet meer beschikbaar als startnummer in de MotoGP. Daardoor blijft het nummer voor altijd verbonden aan de in 2017 overleden coureur Nicky Hayden.

Het is een eerbetoon aan de ‘Kentucky Kid’ die in 2006 wereldkampioen werd in de koningsklasse. Carmelo Ezpeleta, directeur van Dorna: “Ik ben blij te kunnen melden dat nummer 69 niet meer gekozen kan worden. Nicky Hayden was een van de beste coureurs die we op de grid hebben gehad en een fantastisch voorbeeld als rijder. Zowel op, als naast de baan. Het feit dat 69 voor altijd verbonden blijft aan deze legende en kampioen, vult me met trots.”

Earl Hayden, de vader van Nicky, laat weten enorm blij te zijn met de beslissing van Dorna. “Wat een geweldig eerbetoon om Nicky’s nummer 69 tijdens de race in Austin van de lijst te halen. De race in Amerika betekende altijd heel veel voor Nicky, dus het is een zeer gepast moment. Ook voor mij persoonlijk is het een speciaal moment, want 69 was het nummer waar ik zelf mee racete. Ik was dan ook zeer trots om Nicky met hetzelfde nummer te zien rijden. Namens de hele familie wil ik Dorna bedanken voor het eren van Nicky en alle steun die ze ons gegeven hebben tijdens moeilijke perioden.”

Nicky Hayden kwam in 2017 om het leven nadat hij met zijn racefiets in botsing kwam met een auto.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.