Nieuws

221 Nm in de Triumph 221 Special Edition

Als een motorfiets bizar veel koppel levert schreeuw je dat als fabrikant van de daken. Triumph gebruikt het zelfs in de naam van deze vette special. De motorfiets met uniek kleurschema is slechts één jaar beschikbaar voor de Rocket 3R en 3GT.

Of het qua aandacht veel uitmaakt is discutabel – met een Rocket heb je altijd en overal aandacht – maar de rode 221-laklaag maakt de krachtpatser nog net iets bijzonderder. De Red Hopper-lak op benzinetank en voorspatbord gaat lekker samen met het “Sapphire Black” op de koplamp, zijpanelen, voorvork en radiatorkappen.

Omdat het indrukwekkend blijft zetten we nog even een paar cijfers van de Rocket op een rij. De driecilinder heeft een cilinderinhoud van 2.485 cc, een koppel van (niet verrassend…) 221 Nm bij 4.000 tpm en een vermogen van 165 pk bij 6.000 tpm. Tel daar nog wel even een drooggewicht van 294 kilo (GT) of 291 kilo (R) bij op. De prijzen van de 221-Rockets zijn nog niet bekend, maar de standaard R kost al € 27.600,- en de GT zelfs € 29.500,-. Tel daar gemakshalve wat euro’s bij op. Hoe een Rocket van zijn plek gaat lees je hier.

Om al het vermogen en gewicht aan te kunnen beschikken de Rockets over radiale Brembo Stylema vierzuigerremklauwen. Showa verzorgt de demping met achteraan een monoshock en vooraan een 47 mm upside-downvork. Het ongewijzigde elektronicapakket bestaat uit: vier rijmodi, bochten-ABS, tractie controle (vanzelfsprekend), heuvelrem, cruisecontrol en een elektronische sleutel.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws