Nieuws

Van den Goorbergh en Pol doorstaan zware tweede etappe van Dakar 2018

De organisatie waarschuwde al dat de tweede etappe van de Dakar een zware zou worden. “Nou, daar was geen woord van gelogen”, schrijft Mirjam Pol na afloop. Ook Jurgen van den Goorbergh had het zwaar. “Een Dakar-dag zoals hij hoort te zijn”, vertelt de Brabander bij een interview aan Omroep Brabant.

“Die duinen die mochten er echt wezen. Die waren groot en zwaar. Er stonden ook megaveel auto’s gestrand. Ik had het goed naar mijn zin”, aldus Van den Goorgbergh. In een video op Twitter laat hij zien hoe hij de duinen trotseert.

Duinpan
Ook Pol vond een uitdaging in de duinen. “Net toen ik dacht dat ik het zware gedeelte gehad had, kwam ik muurvast te zitten in een duinpan. Zelfs met de hulp van twee quad-rijders lukte het niet om de motor los te krijgen”, vertelt ze. Uiteindelijk wist ze haar motor zelf los te graven. “Maar dat vrat wel de nodige energie.”

Pol staat momenteel 82ste in het klassement. Van den Goorbergh staat 57steMaikel Smits is momenteel de hoogst genoteerde Nederlandse motorrijder met plek 51.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.