Nieuws

2010 noppennieuws Suzuki

In het Suzuki crossprogramma voor 2010 komen we twee compleet nieuwe modellen tegen en verder is een aantal andere modellen sterk verbeterd. Eerste nieuweling is de RM-Z250 (medio oktober leverbaar), die nu ook is voorzien van het elektronische injectiesysteem. De kwartliter heeft een 43 mm gasklephuis met progressieve bediening en een 16-bit computer op het mengsel zo optimaal mogelijk te maken. Een aangepaste nokkenastiming moet samen met verbeterde inlaatpoorten voor meer kracht in hoge toerentallen zorgen, terwijl de versterkte drijfstang het maximum toerental opkrikt tot liefst 13.500 toeren. Ook het uitlaatsysteem is vernieuwd. Verder zijn de onderste framebuizen dikker geworden, terwijl het frame in totaal compacter is geworden. Ook de swingarm is verstevigd voor meer stijfheid en grip.
Op offroad-gebied is de nieuwe RMX-450Z (medio november leverbaar) belangrijk nieuws. Deze machine is gebaseerd op de RM-Z450 crosser, maar heeft als extra verlichting, een elektrisch startsysteem en een 18 inch achterwiel. Motorisch heeft deze ‘X’ een ander inlaatkanaal en nokkenasprofiel voor meer trekkracht in de onderste toerregionen. Daarnaast verschilt de versnellingsbakspatiëring iets en is er een carterplaat gemonteerd. Helaas is de RMX vooralsnog niet met kenteken leverbaar.
Ook de RM-Z450 is voor komend jaar op een aantal punten aangepast. Zo is de vermogensafgifte constanter door een andere nokkenastiming en door een veranderde draairichting van de gasklep wordt het mengsel geoptimaliseerd en de gasrespons verbeterd. Het rijwielgedeelte heeft een langer balhoofd en een dikke dwarsbalk voor extra stijfheid. Ook het middelste gedeelte van het frame is breder geworden. Prijzen zijn nog niet bekend. Info: www.suzuki.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws