Sport

1-2-3-4 voor MTM Kawasaki MotoPort in Catalunya

Het MTM Kawasaki MotoPort team heeft een 1-2-3-4 gereden tijdens de tweede World Supersport 300 op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Yuta Okaya won de wedstrijd voor Scott Deroue, Jeffrey Buis en Koen Meuffels.

De eerste race van het weekend werd verreden op een opdrogende baan. Buis en Meuffels voelden zich goed thuis in deze lastige omstandigheden en maakten deel uit van de groep voor de vijfde plaats. Buis reed een bekeken wedstrijd en sloeg in de slotfase toe. De jonge Nederlander zette de snelste raceronde en pakte de vijfde plaats. Met dit resultaat verstevigde Buis zijn eerste positie in het wereldkampioenschap. Meuffels scoorde met een achtste plaats ook een mooie top-tien finish. Deroue kende een sterke openingsronde, waarin hij veel plaatsen wist te winnen. Deroue miste het juiste gevoel in deze lastige condities en kon niet verder versnellen. Deroue eindigde als dertiende. Okaya kende een moeilijke race op de opdrogende baan en kwam als achtentwintigste over de finish.

Tijdens de tweede race was de baan droog. Deroue wist vanaf de achterzijde van de grid snel naar voren te komen. Buis en Okaya waren daar al gearriveerd. Ook Meuffels kwam gedurende de race steeds verder naar voren. Er bleef een grote kopgroep bij elkaar. In de laatste ronde was er een incident met drie rijders. De MTM Kawasaki MotoPort coureurs konden de hectiek ontwijken. Okaya wist in de laatste bocht Deroue te passeren en zo won de Japanner zijn eerste WorldSSP300 wedstrijd. Het werd een ongelofelijk succes voor het team, want Deroue finishte als tweede voor Buis en Meuffels. Het resultaat: een podium dat volledig gevuld werd door MTM Kawasaki MotoPort.

In het kampioenschap gaat Buis aan de leiding voor Deroue. Okaya staat op een tiende plaats in de tussenstand, één positie voor Meuffels. In de tussenstand voor teams heeft MTM Kawasaki MotoPort 330 punten en dat zijn er 179 meer dan de nummer twee, Prodina Ircos Team WorldSSP300. Over twee weken (2 t/m 4 oktober) komt het MTM Kawasaki MotoPort team in actie tijdens de voorlaatste ronde van het seizoen op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.