+ Plus

Yamaha Ride Out

Langzaamaan wordt er steeds meer versoepeld en kan er weer meer, gelukkig! Wat de afgelopen periode van lockdown altijd wel mogelijk is geweest, is lekker motorrijden. Dat laatste is ook precies de insteek van de door Yamaha geïnitieerde Digital Ride Out, een volledig corona-proof digitale motorpuzzelrit door Nederland, waar iedere motorrijder aan kan deelnemen. Inzet? Een hagelnieuwe Yamaha MT-07! Wij gingen je alvast voor op het rondje Apeldoorn.

Alhoewel het woord ‘digital’ misschien anders suggereert, moet je voor deze Ride Out echt op twee wielen de deur uit. Het is namelijk een mix van een ‘real life’ toerrit met digitale elementen. Voor dat laatste moet je de gratis Digital Ride Out app downloaden (voor iOS en Android) en met behulp van die app moet je onderweg vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Daar zijn punten mee te verdienen en degene die aan het eind van de rit de meeste punten heeft weten te verzamelen, gaat er vandoor met die nieuwe MT-07 met een nieuwprijs van € 8.199,-. Maar daarmee is de kous nog niet af, want er zijn als ‘troostprijs’ ook nog vijf TomTom Rider 550’s te winnen ter waarde van € 399,95.

 

De toerriten zijn in alle provincies van Nederland uitgezet en hebben een Yamaha-dealer als begin- en eindpunt. Wij verkenden alvast de prachtige route rondom Apeldoorn. Deze route voert je vanuit het centrum van de stad eerst naar omliggende dorpjes als Lieren, bekend van de historische spoorlijn, en Beekbergen en brengt je via mooie weggetjes rond Hoenderloo naar de Veluwe. Vanaf daar gaat het over lommerrijke wegen verder door het groen, langs kasteel Staverder (aanrader!) en typische Veluwe-dorpjes als Vierhouten en Elspeet. Via een mooie lus door het stroomgebied van de IJssel kom je via Hanzestad Deventer en Teuge uiteindelijk weer terug bij het startpunt. Ook op deze route zijn middels vragen en opdrachten uiteraard de nodige punten te verdienen voor het klassement, dat in de Ride Out app in real-time wordt bijgehouden.

 

Zelf rijden? Lekker doen! De competitie loopt nog tot en met 31 juli 2021. Natuurlijk kun je de toerritjes ook zonder deelname aan de wedstrijd rijden. Kijk voor meer info en alle routes op www.digitalrideout.nl

Lees meer over

Yamaha

Gerelateerde artikelen

Alpenmasters 2022 – Grote finale

Alpenmasters 2022 – Grote finale

reactie(s) - 29 september, 2022

De voorronden zitten er op. We hebben acht groepswinnaars en de winnaar van de vorige Alpen-Masters, de Ductai ...
Alpenmasters 2022 – Midnakeds

Alpenmasters 2022 – Midnakeds

reactie(s) - 1 september, 2022

Brede sturen, stevige vering en flink wat vermogen, dat zijn de ingrediënten waarmee de Ducati Streetfighter V2 en ...
Occasion – 3 luchtgekoelde classics

Occasion – 3 luchtgekoelde classics

reactie(s) - 1 september, 2022

Ooit waren ze onbetwist de technische standaard, nu een stilistisch statement: motoren voorzien van koelribben die ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.