+ Plus

Yamaha Ride Out – Achterhoek

We kunnen weer lekker motorrijden en onderweg zelfs weer een lekker terrasje pikken. Dat is ook precies de insteek van de door Yamaha geïnitieerde Digital Ride Out, een digitale motorpuzzelrit door Nederland die met het versoepelen van de Corona-maatregelen steeds leuker wordt. En uiteraard kan iedereen deelnemen, ongeacht de motor die je rijdt. Inzet? Een hagelnieuwe Yamaha MT-07! Meedoen voor het klassement kan nog tot en met 31 juli. Dit keer reden we het rondje Achterhoek voor je.

Alhoewel het woord ‘digital’ misschien anders suggereert, moet je voor deze Ride Out echt op twee wielen de deur uit. Het is namelijk een mix van een ‘real life’ toerrit met digitale elementen. Voor dat laatste moet je de gratis Digital Ride Out app downloaden (voor iOS en Android) en met behulp van die app moet je onderweg vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Daar zijn punten mee te verdienen en degene die aan het eind van de rit de meeste punten heeft weten te verzamelen, gaat er vandoor met die nieuwe MT-07 met een nieuwprijs van € 8.199,-. Maar daarmee is de kous nog niet af, want er zijn als ‘troostprijs’ ook nog vijf TomTom Rider 550’s te winnen ter waarde van € 399,95.

De toerriten zijn in alle provincies van Nederland uitgezet en hebben een Yamaha-dealer als begin- en eindpunt. Ook deze rit door de schilderachtige Achterhoek, begin- en eindpunt bij MotoPort Zelhmen, onderstreept maar weer eens hoe mooi het in eigen land kan zijn. Lekker kronkelend via Halle en Halle-Heide gaat het naar Mariënvelde, waar je centraal in het dorp even halt moet houden om een vraag te beantwoorden. Vervolgens kronkelt het door lommerrijk boerenlandschap verder naar Beltrum en aansluitend Borculo, waar IJsboerderij ’t Dommerholt een ideale plek voor verkoeling en opnieuw een vraag is. Dan wacht nog het gezellige Ruurlo met zijn prachtige kasteel aan de rand van het dorp en gaat het vervolgens verder richting een stukje vaderlandse wegracegeschiedenis aan de Varsselring bij Hengelo (Gld.).
Ook op deze route zijn middels vragen en opdrachten weer de nodige punten te verdienen voor het klassement, dat in de Ride Out app in real-time wordt bijgehouden.

Zelf rijden? Lekker doen! De competitie loopt nog tot en met 31 juli 2021. Natuurlijk kun je de toerritjes ook zonder deelname aan de wedstrijd rijden. Kijk voor meer info en alle routes op www.digitalrideout.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.