+ Plus

WK Supersport 300 in Assen

Op het TT Circuit Assen wordt tijdens het aanstaande WK Superbike ook de tweede race van het WK Supersport 300 verreden. Daarin verschijnen maar liefst tien Nederlandse coureurs aan de start, een luxepositie. Het zou zelfs zo maar kunnen dat we in Assen op 22 april een compleet Nederlands podium in Assen gaan zien in de lichtste klasse van het WK Superbike-programma.

WK Superbike-organisator Dorna had afgelopen jaar geen betere klasse in het bijprogramma van het WK Superbike kunnen bedenken dan de Supersport 300.
Met close-racing en een grote groep potentiële winnaars was deze lichte klasse misschien wel de meest spraakmakende van 2017. Dat er zoveel jonge Nederlandse rijders aan de start staan, is mede te danken aan de inspanningen van Yamaha en KTM. Beide motormerken hebben in deze inhoudsklasse een eigen raceklasse, respectievelijk de Yamaha R3 Cup en de KTM RC390 Cup. In deze twee standaardklassen kunnen jonge, talentvolle coureurs hun eerste stappen zetten op weg naar misschien wel een internationale carrière.
De KTM RC390 Cup werd de laatste twee jaar verreden in het bijprogramma van de Grand Prix’ van Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Opvallend daarbij was dat de Nederlandse rijders de boventoon voerden. De Yamaha R3 Cup kwam ook regelmatig is actie in het bijprogramma van het Duitse IDM Superbike kampioenschap, en ook daar waren de Nederlanders vaak te sterk voor de buitenlandse concurrentie.
Daarnaast is de Yamaha R3 Cup onderdeel van het Yamaha bLU cRU-programma ter ondersteuning van jong talent. Indien je genoeg bekwaamheid toont, kan je worden geselecteerd voor een speciale, internationale Masterclass na afloop van het seizoen. Zo nam eind vorig jaar de top drie van de Nederlandse Yamaha R3 Cup deel aan deze Masterclass in het Italiaanse Latina met als doel het veroveren van één van de zes beschikbare startplaatsen in het WK Supersport 300 voor 2018.
Dennis Koopman en Joep Overbeeke pakten twee van die felbegeerde plaatsen en daarmee een vaste startplaats in het Yamaha fabrieksteam. Beiden zijn dit seizoen met een Yamaha R3 op jacht naar de wereldtitel. KTM komt met drie rijders aan de start. Onder leiding van oud-coureur Arie Vos willen Glenn van Straalen, Koen Meuffels en Ryan Vos met de KTM RC390R meedoen om de podiumplekken.
Naast de Yamaha- en KTM-rijders komt een aantal andere Nederlandse coureurs uit voor Kawasaki. Zo rijden Scott Deroue en Robert Schotman voor het Belgische MtM Racing Team met de nieuwe de nieuwe Kawasaki Ninja 400. Beiden bewezen vorig seizoen al met de top mee te kunnen. De achttienjarige Walid Kahn-Soppe beproeft eveneens met een Kawasaki zijn geluk in deze klasse. Hij vormt samen met de Australiër Tom Edwards het rijderskoppel van het Benjan-team en heeft de beschikking over een Kawasaki Ninja 300.
Naast de acht vaste WK Supersport 300-deelnemers komen ook Milan Merckelbagh en Bibi Damen op het TT Circuit in actie.

Lees meer over

Kawasaki Yamaha

Gerelateerde artikelen

Roadtrip Kawasaki H2SX SE

Roadtrip Kawasaki H2SX SE

reactie(s) - 29 september, 2022

Voor de introductie van enkele Kawasaki-modellen zouden we naar Zwitserland vliegen. Vliegen? Laagvliegen is een ...
Alpenmasters 2022 – Grote finale

Alpenmasters 2022 – Grote finale

reactie(s) - 29 september, 2022

De voorronden zitten er op. We hebben acht groepswinnaars en de winnaar van de vorige Alpen-Masters, de Ductai ...
Alpenmasters 2022 – Midnakeds

Alpenmasters 2022 – Midnakeds

reactie(s) - 1 september, 2022

Brede sturen, stevige vering en flink wat vermogen, dat zijn de ingrediënten waarmee de Ducati Streetfighter V2 en ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.