+ Plus

Roadbook-tour Zuid-Beveland

Tussen de Oosterschelde, Westerschelde, Walcheren en het eiland Noord Beveland ligt Zuid-Beveland. Het strekt zich uit van Riland in het oosten en tot Middelburg in het westen, waarbij Middelburg zelf alweer tot Walcheren behoort. Goes wordt gezien als de ‘hoofdstad’ van Zuid Beveland. Deze MotoPlus Roadbook-tour door Zuid Beveland gefet een ander zicht op Zeeland. Geen eindeloze, vlakke polders, maar een relatief oud land; karaktervol en met veel oude dijkjes en verassende doorkijkjes. Een fraai Zeeuws coulissenlandschap. In ‘De zak van Zuid Beveland’, het gebied rondom Kwadendamme, Hoedekenskerke, Oudelande en Overzande zijn bijvoorbeeld erg veel fruitboomgaarden. Daarmee is dit deel van Zuid Beveland zelfs de tweede fruitleverancier van Nederland! We starten deze Roadbook-tour bij Motoport Goes aan de Nobelweg 4 in Goes. Via kronkelwegen komen we bij het dorp Nisse waar we dus de boomgaarden inrijden. We passeren werkelijk prachtige plaatsnamen, om na Baarland bij de dijk langs de Westerschelde te komen. Vanaf de dijk heb je een prachtig uitzicht over het water.
Via Overzande komen we over kronkelende oude dijkjes en door oude polderlandschappen in Borssele. Vanaf hier rijden we noordwaarts en komen we in Lewedorp waar de terrastip van deze MotoPlus Roadbook-tour is bij café-pension De Goede Verwachting. Terugrijdend naar het zuiden komen we in het havengebied Vlissingen-Oost. Indrukwekkend zijn de enorme hallen op de scheepswerven, die zelfs van grote afstand te zien zijn. Na Ritthem gaat het weer noordwaarts naar Arnemuiden, waar we een stukje langs de haven rijden en op weg gaan naar Kleverskerke. Vanaf hier zoeken we het Veerse Meer op en rijden langs het meer naar het oosten om door Wolphaartsdijk en Wilhelminadorp terug te rijden naar Goes.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.