+ Plus

Producttest 9 leren-/textieljassen

Waarmee bescherm je je huid doorgaans? Leer? Of toch liever het praktische textiel? Vaak luidt het antwoord: “Dat hangt er vanaf!”. De strikte scheiding tussen deze twee kledingmaterialen is echter verleden tijd. Steeds meer kledingfabrikanten combineren beide materialen in één jas. Leer en textiel maakt als het ware lextiel. We hebben negen van deze ‘lextieljassen’ getest.

Waarschijnlijk is onze verstrengelde woordcreatie aan je aandacht ontsnapt, net als het feit dat in bovenstaande foto twee fundamenteel verschillende jassen op modieus onacceptabele wijze met elkaar zijn gecombineerd. Maar dat geeft niet. Waar het hier om gaat is de vraag: leer of textiel? Iets dat steeds meer fabrikanten met de wedervraag beantwoorden: Waarom niet allebei? Dus leer plus textiel. Natuurlijk niet fifty-fifty zoals op de foto, met links leer en rechts textiel. In plaats daarvan mogen de twee materialen op strategisch gekozen plekken hun specifieke troefkaarten uitspelen. Welke dat zijn, wordt duidelijk als je kijkt naar de klassieke gebruiksdoelen en toepassingsgebieden van leren en textielen motorkleding.

Leer voor het circuit, textiel voor de straat?
Leer is zoals bekend heel doorschuurbestendig, reden waarom coureurs op asfalt zonder uitzondering rijden in rund- of kangoeroeleer. Bij handschoenen wordt daarbij zelfs roggenleer gebruikt (ja, de vis). Textielweefsels zijn daarentegen wezenlijk gevoeliger voor wrijvingshitte. De kunstvezels smelten al bij veel lagere temperaturen en gaan in het ongunstigste geval in je huid zitten, wat slecht genezende verwondingen tot gevolg kan hebben. Een leren pak ziet er na een valpartij weliswaar vaak geschaafd uit, maar behoudt in de regel zijn beschermende werking.
Daarom kiezen veel motorrijders ook bij straatgebruik voor volledig leren kleding. Dat is zeker niet dom, maar meestal wel duur en minder comfortabel. Leer is aanvankelijk vaak krap en stug en moet eerst worden ingedragen voordat het lekker zit. Na een rit in de regen komt bovendien de natuurlijke oorsprong van dit materiaal tot uiting: het wil dan net als onze menselijke huid verzorgd worden.
Een ‘lextieljas’ biedt hier daarom een veelbelovend compromis, of anders gezegd: die combineert het beste van twee werelden. Bij de combinatie van leer en textiel ligt het dus voor de hand om met name die plekken van leer te maken die bij een valpartij in aanraking met het wegdek komen – dus voornamelijk mouwen en schouderzones. Het textielmateriaal mag zijn voordelen dan uitspelen op minder risico lopende plekken, zoals bijvoorbeeld de voorkant van de jas.

Leer voor een hoog tempo, textiel voor hoge temperaturen?
Naast het klassieke toerpak van polyester, cordura en dergelijke biedt het textielsegment ook zogenaamde mesh- ofwel gaas-jassen, waarbij grote delen bestaan uit een zeer luchtig weefsel. Dit dient niet alleen voor een uitstekende ventilatie, maar ook simpelweg als ‘houder’ om de protectoren op de juiste plek te houden. Bij hoge temperaturen kun je het zo op een veilige manier goed op de motor uithouden. Maar ook leer kan in heel warm weer goed draagbaar zijn, als het tenminste geperforeerd is. Dan kan de rijwind het lichaam beter koelen dan bij veel volledig uitgeruste toerpakken het geval is. Die pakken komen dan weer juist helemaal tot hun recht als het kouder of nat wordt, iets wat met name bij bergritten met de grote temperatuurverschillen tussen dal en pashoogte vaak goed merkbaar is. Ventilatieopeningen op armen, borst en rug kunnen dan naar believen worden geopend en gesloten, terwijl de perforatie in leer altijd open is.
Voor ‘lextieljassen’ geldt dus: de risicozones van leer maken, het borst- en binnenarm gedeelte en andere niet kwetsbare plekken van textiel maken en voorzien van ventilatieopeningen. Zo kan de jas ook tijdens het rijden snel en gemakkelijk worden aangepast aan alle weersomstandigheden.

Leer voor sportrijders, textiel voor avonturiers?
De argumenten protectie en weersbescherming kennen we dus. Er zijn echter nog meer redenen waarom sportrijders voor leer kiezen en avonturiers in textielpakken de wereld rondreizen. Bij de sportrijders is dat bijvoorbeeld het directere gevoel met de motor, de betere aerodynamica en de betere beweeglijkheid op de motor als het leren pak mooi aansluitend om je lijf zit en bij het ernaast hangen niet blijft haken aan delen van de kuip. Avonturiers willen echter ook af en toe wat rondlopen of ontspannen, en trekken dus vaker hun kleding aan en uit. En dan is het aantrekken en vooral uittrekken van een leren pak, zeker de eendelige soort, niet alleen moeizamer, maar ook tijdrovender. En je kunt er eigenlijk geen gewone kleding onder dragen. Ook gewone toerrijders weten het comfort van een textielpak te waarderen: royale stretchdelen maken comfortabele en toch relatief mooi aansluitende pakken mogelijk.
De ideale lextieljas combineert dus leer en textiel op een manier die zowel een gemakkelijk aan- en uittrekken als een nauwsluitende pasvorm mogelijk maakt.

Lextiel dus voor alles en iedereen?
Natuurlijk kun je leer stikken in een harmonica-stretch en daarmee extra comfort bieden. En natuurlijk kan ook een textieljas heel nauwsluitend worden gesneden en zo alle turnbewegingen op een motor toelaten. Dus waarom de twee materialen door elkaar gebruiken?
Heel simpel: omdat ze naar believen met elkaar kunnen worden gecombineerd en het dus geen kwestie is van of het één, of het ander. Afhankelijk van de manier waarop leer en textiel worden gecombineerd, ontstaat in het ene geval een prima toerjas, in het volgende geval een sportjack en in een derde geval een retrojas. In het eerste geval zal het textielaandeel overheersen, waarbij aanvullend op de grote stukken polyamide alleen de bij een valpartij meest kwetsbare plekken van schuurvast leer worden voorzien. In het derde geval is het andersom: de retrostijl vraagt om veel leer, maar voor het draagcomfort en de ventilatie wordt op de minst riskante en minder opvallende plekken het leer vervangen door luchtig en flexibel textielweefsel, zoals aan de binnenkant van de ellenbogen.
Bij het genoemde sportjack kun je bijna alle kanten op. In de regel zijn de mouwen van schouder tot aan de onderarm van leer, met in de ellenbogen soms wat textiel. De rest van de jas is de ene keer overwegend van leer, de andere keer grotendeels textiel, met aanvullend dan eventueel nog sliders van metaal of een harde kunststof als TPU (ThermoPlastisch Polyurethaan). En laten we niet vergeten dat zelfs leren raceoveralls altijd gebruikmaken van stukken textielstretch in met name het kruis en vaak ook de binnenkant van broekspijpen en mouwen.

Het gebruiksdoel bepaalt
Net als bij de klassieke vraag ‘leer of textiel?’ komt het dus ook bij de lextieljassen aan op het gebruiksdoel. Ook hier bepalen rijstijl, omgeving, rijafstand, weersomstandigheden en niet te vergeten je smaak wat het meest geschikte model is. Het goede nieuws is dat de keuze groot is. In onze test zijn dan ook heel verschillende richtingen, stijlen en soorten van lextieljassen vertegenwoordigd. Het is daarom ook niet zo raar dat de testzege wordt gedeeld door twee jassen die qua karakter nauwelijks meer van elkaar konden verschillen. Je kostbare huid is echter in allebei die lextieljassen mooi en veilig verpakt.

Geteste jassen:

Rev’it Mantis     € 419,99
Rukka Melfort   € 559,00
Dainese Super Rider D-Dry          € 429,95
Büse Ferno         € 299,95
Richa Terminator             € 389,95
Bogotto Explorer-Z         € 299,95
Held Jester         € 429,95
IXS Tour LT ST    € 349,95
Bogotto Tek-M € 309,90

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.