+ Plus

Producttest 17 sets onderkleding

Juist in zeer zonnig weer kun je onaangenaam nat worden. Op de motor heb je immers altijd een stevig pak met allerlei beschermende lagen en protectoren om je heen, hoe warm het ook is. Om je dan toch nog behaaglijk te voelen, is de juiste onderlaag essentieel. En daarin is tegenwoordig gelukkig veel keuze.

Motorrijders zijn een apart volkje, of niet dan. Het grootste deel van de tijd zitten we in een stormwind, bakkend in de zon of kletsnat van de regen, en we stappen niet af voordat er echt iets oververhit of onderkoeld raakt. De reis zelf is ons doel – reden genoeg om die reis zo aangenaam mogelijk te maken. En dus hijsen we ons van top tot teen in lang ondergoed, dat een optimale scheidingslaag vormt tussen onze huid en motorpak. En omdat we niet zoals wintersporters de hele dag in de sneeuw buitelen, of zoals wandelaars de hele dag letterlijk stapvoets rondlopen, hebben we ons eigen specifieke ondergoed. En aangezien steeds meer motorrijders – van toerrijders tot circuitrijders – niet meer zonder zo’n aangename tweede huid willen, is ook het aanbod flink gestegen. Bijna elke motorkledingfabrikant heeft inmiddels behalve textielpakken, leren pakken, handschoenen, laarzen enzovoorts nu ook lang ondergoed in het programma, onder bijvoorbeeld de aanduiding ‘base layer’.

Voor onze test hebben we specifiek zomermodellen of allweather-sets onderzocht. En wat wil je in de zomer? Verkoelende kleding en niet in je eigen zweet baden. Gewoon katoenen ondergoed houdt vocht vast en wordt in warme of inspannende omstandigheden – zoals akelig bekend – drijfnat op je huid.
Waarmee we zijn aangekomen bij de kat op de openingsfoto: die houdt zichtbaar ook niet van nattigheid. Opdat wij dat lot ontlopen, hebben we 17 verschillende sets ondergoed uitgeprobeerd tijdens een zeer warme testrit. De resultaten daarvan op de volgende pagina’s…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.