Nieuws

Praktijk – Motorleggings

Leggings zijn een populair kledingstuk bij vrouwen: voor sport, onder jurken, in het dagelijks leven en nu ook voor motorrijden. Gecertificeerd en voorzien van protectoren natuurlijk. Passen deze motorleggings iedereen? Wij proberen vijf actuele modellen uit.

Textielbroeken met stretch zijn comfortabel. Jeans zijn meestal een beetje comfortabeler, maar leggings – de testers zijn het er unaniem over eens – zijn waarschijnlijk het meest comfortabele kledingstuk als je veilig op de motor wilt rijden. Wie ook de uitvinder van leggings is: bedankt. Natuurlijk moet je de term legging een beetje elastisch bekijken. Motorleggings zijn ver verwijderd van panty’s. Elastisch ja, comfortabel ja, maar superdun zijn ze niet. Hoe kunnen ze anders de nodige (schuur)bescherming bieden om als motorbeschermingskleding gecertificeerd te worden?

Net als bij de overbekende motorjeans is aramide ook hier de meest gebruikte vezel. Bijna alle fabrikanten gebruiken een slijtvaste voering, terwijl Oxford een enkellaags-technologie gebruikt. (lees daarover meer op bladzijde XXX). Op die pagina beschrijven we ook de verschillende beschermingsklassen. Aangezien alleen Oxford en Trilobite klasse AA bereiken, maar tegelijk toch de goedkoopste zijn, verdienen zij een speciale vermelding.
Zoals gezegd testen we vijf modellen. Vergeleken met de vijftien exemplaren in de motorjeanstest van nummer 20 is dat niet veel. Maar een paar jaar geleden waren het er nog nul en nu hebben dames de keuze uit vijf modellen. Omdat die allemaal erg op elkaar lijken kiezen we dit keer voor een advies in plaats van een keihard vergelijk met punten. In de rubriek ‘Pasvorm’ introduceren we daarom de twee testers: ‘L’ (Angelina, maat 38, lang) en ‘K’ (Dina, maat 36). Zij beschrijven hun respectieve indrukken.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Kove 450 Rally

Eerste Test Kove 450 Rally

18 juli, 2024

Anderhalf jaar geleden debuteerde het Chinese Kove uit het niets uitstekend in de Dakar Rally. De tweede rally ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-