+ Plus

Praktijk – caravans voor motoren

Waarom zou het jezelf moeilijk maken door iedere vakantie weer te wikken en wegen tussen de caravan of de motortrailer achter de auto? Er zijn namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Zonder volledig te willen zijn, laten we je op deze pagina’s een aantal caravans zien, waarin je ook je motor mee kunt nemen op vakantie. Of een kajak. Of een jetski. Of wat er dan ook mee moet.

De hier afgebeelde Sport & Fun hoort bij de zogeheten Black Selection, makkelijk te herkennen aan de niet blauwe kunststof aanbouwdelen. Door zijn rijke en krasvaste inrichting is deze transportcaravan het best geschikt voor een comfortabel verblijf. De L-zitgroep in het midden biedt plaats aan drie tot vier personen aan een smalle maar toch nog meer dan een meter lange tafel. Ook het badkamertje aan de achterzijde is volledig ingericht. Heel slim is de uitschuifbare douchebak (tegen meerprijs). Ook de compacte keuken heeft alles wat je nodig hebt. De koelkast heeft bijvoorbeeld een inhoud van bijna 140 liter.

 

Het grote bed (143 x 199 cm) is tegen meerprijs middels een railsysteem naar boven en achteren te verschuiven, waardoor de van twee kanten bereikbare bergruimte onder het bed hoog genoeg wordt om twee fietsen of zelfs een kleine motorfiets mee te nemen. De eenvoudige motorhouders, bestaand uit een beugel voor het voorwiel en een rail voor het achterwiel, kosten € 208,- per stuk en zijn verkrijgbaar voor het middenpad in de caravan en de bergruimte onder het bed. Naast de in standaardtrim te beperkte maximale belading, beperken de krap 90 centimeter brede deur in de achterzijde, waardoor je je langs de motor moet wurmen, en de smalle gang de transportcapaciteit. Goed: de dakreling kan 75 kilo dragen.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda e-Clutch

Eerste Test Honda e-Clutch

11 april, 2024

Een oplossing voor een niet bestaand probleem? Dat sluimerde onderweg naar de presentatie van de nieuwe Honda ...
Eerste Test CFMoto 450MT

Eerste Test CFMoto 450MT

11 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Eerste Test Kawasaki Ninja 500

Eerste Test Kawasaki Ninja 500

11 april, 2024

Kawasaki en Ninja zijn net zo’n onlosmakelijke combinatie als de Dikke en de Dunne, Johan Cruijff en nummer 14 en ...
Eerste Test Honda CBR600RR

Eerste Test Honda CBR600RR

11 april, 2024

Ooit was supersport een gouden klasse, waarin de Japanse fabrikanten vele duizenden units verkochten, maar rond ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-