+ Plus

Occasion – 6 supermoto’s

Betaalbaar is anders – tenminste, als je naar de prijzen van nieuwe supermoto’s kijkt. Maar gelukkig biedt de occasionmarkt genoeg alternatieven. Op deze pagina’s onze aanraders en al vanaf zo’n 2.000 euro.

Het is eigenlijk nauwelijks te geloven dat de supermoto alweer ruim dertig jaar bestaat. Eind jaren tachtig waaide deze trend, waarbij enduro- en crossmotoren van straatbanden werden voorzien, over vanuit Frankrijk naar de rest van Europa. En naar de harten van talloze motorfanaten, oud en jong.
Tegenwoordig is het met name de jongere generatie, die de supermotard-hype niet alleen overeind heeft gehouden, maar ook een nieuwe boost heeft gegeven. Zij zagen en zien de motor niet als een vervoersmiddel, maar als een machine om lol mee te hebben. Wheelies, drifts, stoppies – en af en toe ook eens over de limiet. De hoodie is niet voor niets de kledingaccessoire bij uitstek in deze scene. Supermoto’s verschuiven grenzen en zijn zelfs verbazingwekkend vergevingsgezind als zo’n grens eens wordt overschreden. Herken je jezelf daarin, dan is het helemaal niet zo’n verkeerd idee om eerst eens je licht op de occasionmarkt op te steken. Een schuivertje links of rechts heeft bij veel van deze occasions in optische zin niet zelden zijn sporen achtergelaten, maar technisch zijn deze apparaten doorgaans oersterk – tenminste, als de vorige eigenaren regelmatig de olie hebben ververst en de motor altijd netjes hebben warm gereden.
En ook de veelzijdigheid op de occasionmarkt is enorm. Het vermogensspectrum loopt pakweg van een schappelijke 31 pk tot een niet te onderschatten 67 paardenkrachten, de cilinderinhoud van 200 tot bijna 700 cc en de prijs van een behapbare 2.000 euro tot bedragen net onder de nieuwprijs. Ook voor supermoto’s geldt uiteraard het principe van vraag en aanbod. En die vraag is na dik dertig jaar groter dan ooit.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.