+ Plus

Motortoertocht voor het Goede Doel

Op zondag 15 september wordt voor de zesde keer de Motortoertocht voor het Goede Doel verreden. Een rit door Brabant over 130 of 230 km met traditiegetrouw start en eindpunt in Rijen. Elk jaar stijgt het aantal deelnemers. Dat komt ook de opbrengst ten goede, die gaat dit jaar naar Scouting De Stormvogels, dat activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking verzorgt. Om alvast een beetje in de stemming te komen, blikken we op deze pagina’s kort terug op de editie van afgelopen jaar.

De animo voor deze jaarlijkse Motortoertocht voor het Goede Doel zit nog steeds in de lift zit, zo bleek ook bij de editie van afgelopen jaar weer. Waren er tijdens de eerste rit in 2014 slechts vijftien deelnemers, tijdens de vijfde editie liep het aantal toerrijders op tot bijna vijfhonderd. En ook voor de komende editie wordt er weer een groot aantal deelnemers verwacht. Afgelopen jaar werd de rit met bijzonder mooi weer verreden en dus was het op de startplek bij Motor Centrum Rijen ook meteen gezellig druk. Daar was ook het speciale arrangement om tegen gereduceerd tarief op de nabij gelegen camping d’n Mastendol te overnachten debet aan. En ook het Bierfestival op zaterdag en zondag met meer dan zestig soorten bier en live muziek lokte.
Voor aanvang van de toerrit kunnen motorrijders hun oude motorkleding doneren. De organisatie gebruikt deze kleding om aan passagiers, die graag achterop mee willen maar zelf geen motorkleding hebben, tegen een laag bedrag te verhuren. Het resterende deel van de motorkleding gaat voor verkoop naar een motormarkt. Ook de opbrengst daarvan komt, net als die van het Bier Festival, ten goede aan het goede doel.
De routes zijn verdeeld in vier sectoren, die langs dezelfde stoplocaties komen. Deelnemers kunnen de routes onder begeleiding of alleen of met een stel vrienden rijden. De routes hebben een afwisselend karakter, waarin veel natuurschoon, priegelwerk door kleine dorpjes, snellere stukken en uiteraard ook bochtige en krappe landweggetjes zijn opgenomen. Van snel asfalt tot hobbelige kinderkopjes; er rolt van alles onder de banden door. En er rijdt in de regel ook van alles mee; van oude Japanner tot splinternieuwe Italiaan, van scooter tot buikschuiver en van pothelm tot kneesliders. Eenmaal terug in Rijen wacht nog een afsluitend drankje en kan er tegen betaling aangeschoven worden bij de barbecue.
Interesse om dit jaar zelf mee te rijden bij de Motortoertocht voor het Goede Doel? Kijk dan op www.motortoertochtvoorhetgoededoel.nl voor alle informatie.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda e-Clutch

Eerste Test Honda e-Clutch

11 april, 2024

Een oplossing voor een niet bestaand probleem? Dat sluimerde onderweg naar de presentatie van de nieuwe Honda ...
Eerste Test CFMoto 450MT

Eerste Test CFMoto 450MT

11 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Eerste Test Kawasaki Ninja 500

Eerste Test Kawasaki Ninja 500

11 april, 2024

Kawasaki en Ninja zijn net zo’n onlosmakelijke combinatie als de Dikke en de Dunne, Johan Cruijff en nummer 14 en ...
Eerste Test Honda CBR600RR

Eerste Test Honda CBR600RR

11 april, 2024

Ooit was supersport een gouden klasse, waarin de Japanse fabrikanten vele duizenden units verkochten, maar rond ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-