+ Plus

Motortoertocht voor het Goede Doel

Op zondag 15 september wordt voor de zesde keer de Motortoertocht voor het Goede Doel verreden. Een rit door Brabant over 130 of 230 km met traditiegetrouw start en eindpunt in Rijen. Elk jaar stijgt het aantal deelnemers. Dat komt ook de opbrengst ten goede, die gaat dit jaar naar Scouting De Stormvogels, dat activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking verzorgt. Om alvast een beetje in de stemming te komen, blikken we op deze pagina’s kort terug op de editie van afgelopen jaar.

De animo voor deze jaarlijkse Motortoertocht voor het Goede Doel zit nog steeds in de lift zit, zo bleek ook bij de editie van afgelopen jaar weer. Waren er tijdens de eerste rit in 2014 slechts vijftien deelnemers, tijdens de vijfde editie liep het aantal toerrijders op tot bijna vijfhonderd. En ook voor de komende editie wordt er weer een groot aantal deelnemers verwacht. Afgelopen jaar werd de rit met bijzonder mooi weer verreden en dus was het op de startplek bij Motor Centrum Rijen ook meteen gezellig druk. Daar was ook het speciale arrangement om tegen gereduceerd tarief op de nabij gelegen camping d’n Mastendol te overnachten debet aan. En ook het Bierfestival op zaterdag en zondag met meer dan zestig soorten bier en live muziek lokte.
Voor aanvang van de toerrit kunnen motorrijders hun oude motorkleding doneren. De organisatie gebruikt deze kleding om aan passagiers, die graag achterop mee willen maar zelf geen motorkleding hebben, tegen een laag bedrag te verhuren. Het resterende deel van de motorkleding gaat voor verkoop naar een motormarkt. Ook de opbrengst daarvan komt, net als die van het Bier Festival, ten goede aan het goede doel.
De routes zijn verdeeld in vier sectoren, die langs dezelfde stoplocaties komen. Deelnemers kunnen de routes onder begeleiding of alleen of met een stel vrienden rijden. De routes hebben een afwisselend karakter, waarin veel natuurschoon, priegelwerk door kleine dorpjes, snellere stukken en uiteraard ook bochtige en krappe landweggetjes zijn opgenomen. Van snel asfalt tot hobbelige kinderkopjes; er rolt van alles onder de banden door. En er rijdt in de regel ook van alles mee; van oude Japanner tot splinternieuwe Italiaan, van scooter tot buikschuiver en van pothelm tot kneesliders. Eenmaal terug in Rijen wacht nog een afsluitend drankje en kan er tegen betaling aangeschoven worden bij de barbecue.
Interesse om dit jaar zelf mee te rijden bij de Motortoertocht voor het Goede Doel? Kijk dan op www.motortoertochtvoorhetgoededoel.nl voor alle informatie.

Gerelateerde artikelen

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

reactie(s) - 20 september, 2023

Je hebt werkpaarden en sierpaarden. Die wijsheid staat als een paal boven water, toch? Tot je een oude en nieuwe ...
Lezerstest KTM Duke-modellen

Lezerstest KTM Duke-modellen

reactie(s) - 20 september, 2023

Komend jaar viert de KTM Duke alweer zijn dertigste verjaardag, nadat de Duke 620 in 1994 de opmaat vormde voor een ...
Vergelijkingstest 4 crossovers

Vergelijkingstest 4 crossovers

reactie(s) - 20 september, 2023

Crossover-motoren verbinden verschillende werelden met elkaar en vormen zo de allrounders voor dagelijks gebruik, ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-