+ Plus

MotoPlus Alpenmasters 2021

Met ruim 50 rijders – verdeeld over twee groepen en twee weken – toerden we in september door de Alpen in het kader van onze jaarlijkse Alpenmasters-lezersreis.
Vanuit Nassfeld op de grens van Oostenrijk en Italië, met Slovenië op een steenworp afstand, was het weer een fantastische weekje sturen geblazen.

De Alpenmasters-lezersreis ontstond ooit naar aanleiding van onze Alpenmasters-testrit waarin we altijd de ultieme ‘bergkoning’ onder de motorfietsen zoeken. In samenwerking met That Motortours gaan we al sinds 2011 met een fikse groep lezers op stap die ook niet terugschrikken van een bochtje meer of minder, en zich graag willen onderdompelen in de fascinerende natuur van de bergen.

 

Ditmaal zochten we het dus weer in het oostelijke deel van de Alpen, rond het drielandenpunt Oostenrijk-Italië-Slovenië. Vanuit Plattners Alpenhotel (what’s in a name?) in het Oostenrijkse Nassfeld toerden we na een tweedaagse aanrijroute met een tussenstop in Zuid-Duitsland over prachtig uitgezette routes in Karinthië, de Italiaanse provincie Friuli, de Sloveense Mangart-pas, het Triglavski nationale park en de Sextner Dolomieten.Op de heenreis ontbrak de Grossglockner Hochalpenstrasse met de Edelweissspitsze niet, verder passerden we tientallen kleine en grote bergpassen met illustere namen als de Forcella di Monte Rest, Sella di Razzo, Sella Chianzutan, Sella di Nevea en Passo di Zoncolan, een scherprechter in de Giro d’Italia). Ook het uitstapje naar de idyllische Eggeralm, waar nog op authentieke wijze Almmilch-kaas wordt gemaakt, en de indrukwekkende klim naar de Sloveense Mangart (een doodlopende weg, maar zoals een oud motorrijders-gezegde luidt: een mooie weg heen is ook een mooie weg terug…) ontbraken niet in deze toer, net als de oude kinderkopjes van de Vrsic Pass. Al die namen zullen veel motorrijders maar weinig zeggen, maar ze toonden andermaal aan dat onbekend onbemind maakt, want ze blijken de moeite meer dan waard.

 

En onbekend is wellicht ook niet het juiste woord, want juist tijdens onze tweede week was rond de nabijgelegen Faaker See het immens grote Harley-Davidson-treffen. De hele regio was dus werkelijk overspoeld met Harley-Davidsons in alle soorten en maten. Onze Alpenmasters-rijders zijn er waarschijnlijk nog nooit zoveel op één dag tegen gekomen…

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda e-Clutch

Eerste Test Honda e-Clutch

11 april, 2024

Een oplossing voor een niet bestaand probleem? Dat sluimerde onderweg naar de presentatie van de nieuwe Honda ...
Eerste Test CFMoto 450MT

Eerste Test CFMoto 450MT

11 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Eerste Test Kawasaki Ninja 500

Eerste Test Kawasaki Ninja 500

11 april, 2024

Kawasaki en Ninja zijn net zo’n onlosmakelijke combinatie als de Dikke en de Dunne, Johan Cruijff en nummer 14 en ...
Eerste Test Honda CBR600RR

Eerste Test Honda CBR600RR

11 april, 2024

Ooit was supersport een gouden klasse, waarin de Japanse fabrikanten vele duizenden units verkochten, maar rond ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-