+ Plus

Evert ten Napel – TV-exposure

De laatste week van augustus was ik op motortoer met drie vrienden naar Schotland. Wij noemen ons zelf een beetje spottend het Veluwe Chapter. De ferry van IJmuiden naar Newcastle, waar ik mijn makkers het prachtige St.James Park heb laten zien waar Tim Krul, Siem de Jong, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en sinds dit seizoen ook Georgino Wijnaldum het prachtige zwart-witte shirt van de plaatselijke voetbalclub Newcastle United dragen.

De heren waren onder de indruk. St.James Park is een van de mooiste stadions in het voetbalgekke Engeland en het ligt midden in deze prachtige oude stad op een heuvel. Daarna zijn we doorgereden naar het hoge Noorden, waar een van ons groepje een bevriend echtpaar heeft dat jaren geleden ons overvolle landje inruilde voor de ruimte en de stilte van Noord-Schotland. Het is er adembenemend mooi en Onze Lieve Heer heeft Schotland geschapen voor motorrijders. Niet voor snelheidsduivels op buikschuivers maar echt voor liefhebbers van het toeren. Via de westkust met prachtige stadjes als Ullapool en Fort William reden we weer terug naar de veerboot, terug naar huis.
Eigenlijk had ik niet in Schotland moeten zitten, maar op Strand Nulde vlakbij mijn Veluwse woonplaats. Hetzelfde weekend was daar weer Beach on Wheels een groots motorspektakel georganiseerd door Arjan Brouwer en Cor Termaat. Vorig jaar mocht ik er op verzoek van Arjan de prijzen uitreiken na een nachtelijk spektakel voor crossers van diverse pluimage. Dit jaar vroeg hij me weer, echter ik had de trip naar Schotland al geboekt.
Vorig jaar bracht TV Gelderland Beach on Wheels ruim op de buis, dit jaar hadden de TV-mensen uit Arnhem geen plek. Jammer, want het is zeker televisiewaardig. Dat brengt me op een ander onderwerp. Waarom is er in ons land geen echt goed motorprogramma? In mijn regionale krant las ik kort geleden dat RTL 7 het aloude AutoVisie met presentator Rob Kamphues in een nieuw jasje weer op de buis gaat brengen. Prima, gefeliciteerd autoliefhebbers. Zo zou er op de talrijke TV-zenders toch plek moeten zijn voor een goed en onderhoudend motorprogramma, zeker nu motorrijden weer in de lift zit.
Natuurlijk weet ik dat het vele malen geprobeerd is. Vorig jaar mocht ik zelf meedoen aan MotoPlus Roadtrip, waaraan dit blad een belangrijke bijdrage leverde. Het levert mooie plaatjes op en kan inhoudelijk de tienduizenden motorliefhebbers plezieren. Het lijkt mij een goede zaak dat alle importeurs eens de koppen bij elkaar steken en samen met mensen die er verstand van hebben een prachtig motorprogramma gaan bedenken en er is vast en zeker wel een zender te vinden, die dat op de buis wil brengen. Dan heeft Beach on Wheels volgend jaar in elk geval weer TV-exposure!

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda e-Clutch

Eerste Test Honda e-Clutch

11 april, 2024

Een oplossing voor een niet bestaand probleem? Dat sluimerde onderweg naar de presentatie van de nieuwe Honda ...
Eerste Test CFMoto 450MT

Eerste Test CFMoto 450MT

11 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Eerste Test Kawasaki Ninja 500

Eerste Test Kawasaki Ninja 500

11 april, 2024

Kawasaki en Ninja zijn net zo’n onlosmakelijke combinatie als de Dikke en de Dunne, Johan Cruijff en nummer 14 en ...
Eerste Test Honda CBR600RR

Eerste Test Honda CBR600RR

11 april, 2024

Ooit was supersport een gouden klasse, waarin de Japanse fabrikanten vele duizenden units verkochten, maar rond ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-