Nieuws

Bandenoverzicht 2023

Wat is de beste manier om je motor te verbeteren, ongeacht het type en de leeftijd van je motor? Nieuwe banden! Op deze pagina’s vind je al het bandennieuws dat in 2023 op ons af komt gerold.

Na het matige coronajaar 2022 kan de motorbandenbranche terugkijken op een goed 2022, ondanks leveringsproblemen die er in sommige segmenten zijn geweest als gevolg van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Tot september 2022 werden volgens de European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association (ETRMA) 8,44 miljoen banden in de motor- en scootermarkt afgezet.

Ondanks een dip in het derde kwartaal werd het pré-crisisniveau overtroffen (8,07 miljoen in 2019). Enkel zonneschijn dus? Zonder die genoemde leverproblemen in het voorjaar van 2022, die menig weekendje weg of vakantie hebben verpest, zou dat zeker gezegd kunnen worden. Met name chopper- en cruiserrijders hebben daar last van gehad. Ook de zo populaire maten 120/70 en 180/55ZR17 in het toer- en sportsegment werden er door geraakt. Het gebrek aan zeecontainers en de enorme vrachtkosten hadden een behoorlijke invloed op de levering van allerhande diagonaalbanden uit Azië, terwijl Europese bandenfabrieken te kampen hadden met leveringsproblemen van ruwe grondstoffen. Helaas lijkt de situatie voor 2023 op dit vlak nog niet echt te verbeteren. Daarom kun je je maar beter vroeg dan te laat bij de dealer melden voor een set verse rubbers. Welke er helemaal nieuw uit de mal gerold komen, lees je op deze pagina’s.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Moto Guzzi Stelvio

Eerste Test Moto Guzzi Stelvio

15 november, 2023

Hij heet gewoon Stelvio. Moto Guzzi laat het achtervoegsel V100 achterwege, ook al is het motorblok van de V100 ...
Eerste Test LiveWire S2 Del Mar

Eerste Test LiveWire S2 Del Mar

9 november, 2023

Met de S2 Del Mar brengt het Amerikaanse LiveWire zijn tweede elektrische motorfiets op de markt. Na de ‘One’ is ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-