MotoPlus 16 - 2022
REIZEN MOTOPLUS 53 Cortina of Pieve di Cadore stillen. Dolomiti-ijs? Het voorhoofd van de serveerster toont een diepe frons bij onze vraag. Wat ze dan wel in de aanbieding heeft? Vlees, luidt het antwoord. Nou wilden we toch nog lunchen voor het ver trek naar Cornetto en Capri, dus kan de timing eigenlijk niet beter. In plaats van vanille-ijs met cacaopoeder, slagroom en aardbeiensaus wordt het nu een karbonaadje met patat, mayo en ketchup. Ook lekker! Giorgio en de witte pieken van de Alpen lig gen inmiddels alweer ver achter ons, wanneer Thierry abrupt remt in een haarspeldbocht voor Perticara. De gaten in de bocht zijn opge vuld met een soortement van grind, dat ook verspreid over de rest van het wegdek ligt. Een stille getuige van de gemakzucht van de dienst doende wegenbouwer alhier. We schakelen een versnelling terug, maar de behoudende rijstijl houdt gelukkig niet lang aan. De heuvels van Umbrië, gevormd als uitgestrekte bolletjes ijs, zijn te verleidelijk. Of beter gezegd de wegen, die in onnavolgbare kronkels bijna als karamel saus naar beneden druipen. De roes houdt aan tot bij Cornetto, terwijl de zon inmiddels hemel en aarde bijna tot het kookpunt heeft gebracht. De hoogste tijd daarom om even flink af te koelen. Tijd voor een Cornetto in Cornetto! Tot zover het plan, maar helaas wordt ons ver moeden bevestigd: je kunt geen Cornetto in Cornetto krijgen. Maar veel belangrijker nog, Waanzinnig uitzicht over de Adriatische Zee en de daken van Dubrovnik. »
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjAzODY3