Nieuws

Triumph onthult de Thruxton Ace – Special Edition

Er zijn zo wat grondregels voor persberichten. Regel Nr 1. is dat ze kort moeten zijn. Intussen zijn de persberichten die we krijgen vaak uitgegroeid tot bijna dichterlijk dynamische stukken proza ( of geheel in het Engels geschreven).

Vaak druipt zo’n stuk dichterlijkheid van het professionele sales & marketing geronk. Maar na het lezen deze tekst van Triumph keken we naar buiten. We zagen een heel mooie herfstdag … En droomden weg.

Triumph onthult de Thruxton Ace – Special Edition

• Special Edition Thruxton als ode aan Triumph’s verbintenis met het Ace Café in London
• Unieke kleurstelling
• Prachtig vormgegeven Oxblood zadel
• Afneembare zadelkap
• Authentieke ‘bar end’ spiegels
• Unieke logoplaat op stuur

Het was opvallend genoeg een truckerscafé dat in de jaren na de oorlog het episch centrum van de tegendraadse levensstijl van motorrijders werd. Het Ace Café werd begin jaren ’60 snel beroemd en berucht als verzamelplaats voor motorrijders in het algemeen, en berijders van café racers in het bijzonder.

Om de rijke historie die Triumph Motorcycles en het Ace Café delen te onderstrepen, brengt Triumph een unieke Special Edition van de Thruxton uit, toepasselijk Thruxton Ace genoemd. De nieuweling wordt in het weekend van 12 tot en met 14 september tijdens de Brighton Burn Up gepresenteerd. Een ideaal moment, met meer dan 25.000 bezoekers aan de beroemde kustlijn van Brighton, die het het samen vooral over verlaagde sturen, ronkende uitlaten en rock ’n roll willen hebben.

Op zondag 14 september zullen de festiviteiten een hoogtepunt bereiken, als een enorme stoet motorrijders vanaf het Ace Café in Noord-Londen naar Brighton zal rijden. De Ride-Out zal op de eerste Triumph Thruxton Ace Special Edition aangevoerd worden door Mark Wilsmore van het Ace Café.

De Thuxton Ace combineert het aantrekkelijke silhouet van de  originele Triumph met een schitterende Pure White en Jet Black kleurstelling, dit als briljant bewijs van de rijke historie die het Ace Café en Triumph samen delen. De motorfiets is op subtiele wijze voorzien van de historie van beide cultmerken, met de beroemde Ace Café logo op de tank, zijpanelen en achterzijde.

Door het verlaagde stuur, de aluminium velgen in de spaakwielen en een dominant aanwezige ‘racing stripe’ over de tank, ziet de Thuxton Ace eruit alsof hij elk moment klaar is om vanaf de pole position van een klassiek startveld te vertrekken. Om vervolgens net zo goed voor het plaatselijke café te passen, na een mooi stuk motorrijden.

Met hetzelfde motorblok als de beroemde Triumph Thruxton wordt de aandrijving verzorgd door de soepele paralleltwin van de Bonneville. Een aangepast profiel voor de nokkenassen zorgt, samen met de hoge-compressie zuigers, voor een topvermogen van 69 pk en een maximaal koppel van 69 Newtonmeter, uitgesmeerd over het hele toerenbereik en vergezeld van een pittiger uitlaatgeluid.

Het rijwielgedeelte van de Thruxton is ook gebaseerd op dat van de legendarische Bonneville, en dus net zo goed de basis een makkelijk sturende, zeker aanvoelende motorfiets. Het stalen buizenframe, de 41 mm KYB voorvork, de dubbele KYB achterschokdempers, nissin remmen en spaakwielen met aluminium velgen en moderne radiaalbanden; samen met de sportieve geometrie zorgen ze voor een weggedrag dat perfect past bij de prestaties van het motorblok en de subtiele zithouding.

De Triumph Thruxton Ace is niks minder dan een rijdend eerbetoon aan een legendarische plek. Gemaakt om herinneringen op te roepen en nieuwe ervaringen tot nog mooiere herinneringen te laten verworden. De Thruxton Ace is hiermee vooral een dagelijks bruikbaar icoon.

Voor de Thruxton Ace is een complete lijn aan accessoires beschikbaar, die het sportieve uiterlijk nog meer versterkt. Denk hierbij aan de keuze uit twee schitterend gemaakte uitlaten van Arrow Special Parts, een geanodiseerde skid plate van geborsteld aluminium of gefreesde gasklephuisdeksels. Verder is er een aantal verschillende zadels, tankdoppen en verchroomde onderdelen leverbaar.

De Thruxton Ace zal vanaf december a.s. bij de officiële Triumph dealers beschikbaar zijn met een prijs van €11.490,-. Hij krijgt twee jaar fabrieksgarantie, ongeacht het aantal kilometers. De service intervallen zijn na 9.000 kilometer of één jaar.

Samen met Mark Wilsmore, eigenaar van Ace Café in Londen, zal Triumph de Thruxton Ace tijdens Triumph Live op 28 september in Leusden presenteren. 28 september is ook de dag dat, op meerdere locaties in Nederland, de Distinguished Gentleman’s Ride plaats zullen vinden; doet u mee aan het goede doel?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws