Nieuws

Steampunk

Steampunk Honda2Caferacers zijn nog steeds ‘HOT’. Maar er is alweer een nieuwe trend aan het opduiken: Steampunk’, losjes vernoemd naar een  nog vrij recente sci-fi stroming .

Retro futuristisch dus. Gemaakt met meer inzet in inspiratie dan investering in hi-tech en euri. Geschapen in Druten,  De motor die Chris maakte.

De trend is intussen blijkbaar al zo gesetteld dat er in elk geval nu al 1 Steampunk Bike te koop is. Made in Gelderland. We kenden de motor al van af zijn lopende ontwikkelingsfase een jaar of drie geleden. Toen was hij absoluut trendsettend. Inmiddels is bouwer Chris klaar met dit, en voor een nieuwe uitdaging. In Spankeren wordt nog steeds huiverend over gepraat over de verschijning van deze motor op de Jaarmarkt.

De basis is een Honda CB 350, het tractorzadel maakt de rit best comfortabel, de tanks zijn hun leven begonnen als brandblussers. Voor de rest is ook zowat alles zelf gemaakt. En in de uitlaat zit een vlammenwerper.

Steampunk is futuristisch retro. En het retro aspect wordt nadrukkelijk getoond door het gebruik van veel roodkoper. En ambachtelijk plaatwerkers- en loodgieters werk

En alleen al de koperprijs maakt de vraagprijs van 800 e tot een absolute kanspakker

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Yamaha YZF-R1 Rea-replica

Yamaha YZF-R1 Rea-replica

24 april, 2024

Yamaha maakte onlangs bekend dat de R1 niet wordt opgewaardeerd naar Euro 5+. Dit betekent dat de R1 in 2025 wordt ...

Overig nieuws