Nieuws

Overkill…

Overkill…

Bij de Blokker en de Aldi kun je tegenwoordig voor een handvol knaken stoomreinigers en hogedrukreinigers kopen. Die zijn verre van professioneel, maar kunnen voor onze kleding, onze motorfiets best goed genoeg zijn. Hoewel je op onderhoud ook te veel kunt uitsparen.

Maar soms is ‘redelijk’ goed genoeg. Soms is ‘professioneel’ een paar stappen te ver.

We moesten daar even aan denken toe we bij een tussenstop bij een landbouw mechanisatiebedrijf in de Achterhoek iemand een motorfiets zagen schoonspuiten met een professionele hogedruk reiniger.

Dat zette ons aan het denken. En omdat we wisten dat er naast Motoport Zelhem,  www.motoportzelhem.nl, Lamers Reinigingstechniek, www.lamersequipment.nl, zit dat al zo’n veertig jaar industriele reinigingsapparatuur verkoopt, , gingen we daar even langs om te vragen of zo’n professionele hogedrukreiniger nu echt handig is om een motor schoon en winterklaar te maken.

Mario Brehm adviseerde ons van niet. De werkdrukken bij dat soort machines kan zo hoog zijn dat ze de lak van de ondergrond blazen en het water tussen de O-ringen van de ketting door naar binnen blazen. Dat ze met een paar honderd bar het vette vuil zelfs uit de porien van een blok spuiten is een voordeel. De nevenschade die ze daar bij kunnen veroorzaken is weer een nadeel.

Pas dus even op met het gebruiken van de spullen ‘van de zaak’.
Soms zijn die te goed voor wat jij er mee wilt.

Maar verwacht ook niet te veel van heel goedkoop gereedschap.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Langere garantie bij KTM

Langere garantie bij KTM

28 maart, 2024

KTM gaat de garantie op haar 2024-modellen met LC8c- en LC8-krachtbron verlengen naar respectievelijk 4 en 3 ...

Overig nieuws