Nieuws

Net uitgebracht: de Bonneville Bobber

Triumph heeft zojuist de compleet nieuwe Bonneville Bobber in Londen geintroduceerd, de nieuwste aanvulling op de Bonneville-familie. De jongste telg in de unieke reeks Custom-bobbers van Triumph, die teruggaat tot de jaren 1940, is een echte bobber die een minimalistische stijl, een krachtige uitstraling en een functioneel ontwerp op een prachtige wijze samenbrengt.

Door een Bonneville T120 tot het hoogst noodzakelijke te strippen, blijven alleen de kenmerken van een echter bobber over, met strakke lijnen en een lage zithouding, een solozadel, een breed stuur, een minimale carrosserie en koplamp, een gewelfde tank, spaakwielen, een breed achterwiel en uiteraard de onmisbare hardtail-look.

Elegante technische innovatie
De bobber heeft als eerste in zijn klasse een verstelbare zitpositie in de vorm van een fraai gemaakt nieuw solozadel, dat zijn ergonomie en comfort dankt aan een aluminium bodemplaat en een bestikt kussen van dik schuim. Samen met het zadel kan ook de minimalistisch uitgevoerde klok aan de lichaamslengte en rijstijl van de bestuurder worden aangepast.

Rauw geluid en sensationele 
Dankzij de nieuwe Bonneville HT-motor, levert de Bobber een toonaangevend koppel dat garant staat voor een enerverende hotrod-rijervaring en een rauw uitlaatgeluid. De lovend ontvangen 1200 cc-motor met hoog koppel, die ook de Bonneville T120 aandrijft, is voorzien van een speciale bobber-instelling om meer koppel en vermogen te leveren in de lage regionen van het toerenbereik. De ontstekingsinterval van 270° zorgt voor een soepele, lineaire vermogensafgifte door de soepel schakelende zesversnellingsbak.

Toonaangevende functionaliteit, controle en comfort
Het was ons doel een echte bobber te maken zonder in te leveren op de rijeigenschappen, het comfort of de bediening, eentje die de naam Triumph verdient. De Bobber is van alle gemakken voorzien en uitgerust met tal van rijhulptechnologieën waaronder elektronische gasklepregeling, koppelingsbekrachtiging, uitschakelbare tractieregeling en twee rijmodi.

Canvas voor een individuele stijl
De Bonneville Bobber is ontworpen met personalisatie in het achterhoofd. Er zijn dan ook ruim 150 accessoires verkrijgbaar om de stijl, de details, het comfort en zelfs de prestaties aan te passen aan de persoonlijke voorkeur van de eigenaar.

Prijzen en beschikbaarheid
De Bonneville Bobber zal vanaf de tweede helft februari 2017 beschikbaar zijn bij de officiële Triumph dealers in de Benelux. Prijzen volgen later.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws