Nieuws

Leuk voor de Herfstvakantie

Leuk voor de Herfstvakantie: Pas de Calais. Noord Frankrijk. Toeristisch enorm onderschat. En alleen maar omdat er niets te doen zou zijn?

De regio ligt vol met een fijnmazig wegennet dat bochtig over een glooiend landschap luiert. Je kunt een hele dag prettig sturen terwijl je eigenlijk niet ver van huis komt.

Er zijn leuke kustplaatsjes, pas in de buurt van Calais alleen wat op. Het wemelt daar van de illegale Afrikanen die jou mogelijk als verdienmodel zien.

Plenty musea over WOI en II, de site van waar het Superkanon, de V3, London plat zou hebben moeten gooien, het Blockhaus waar V2 geassembleerd werden. Noem maar op.

Het weer is ongeveer als bij ons. Men doet er van alles aan om toeristen te lokken. Zelfs de lokale weersverwachtingen zijn positief gekleurd. Het succes van al die inzet? Mwah… We hebben drukkere plekken gezien. Zeker de leukste wegen en weggetjes heb je vaak bijna voor jezelf. En dat ‘bijna’ moet je natuurlijk wel scherp houden! Het horeca aanbod in de kleine plaatsjes is vaak beperkt in verband met leegloop en vergrijzing. Maar als je een Gite huurt, dan ben je helemaal eigen baas en heb je genoeg aan de lokale supermarkt.

Het adres waar wij naar toe terug gaan is:

Le Château de la Motte
62132 Hardinghen
Gite 2-4 personnes

https://www.gite-epinette.com/wp/motte/welcome/

Men spreekt Engels

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws