Nieuws

EK MOTOBALL van 26 t/m 31 juli 2016

We hebben er 15 jaar om moeten wachten, maar in 2016 gaat het toch echt weer gebeuren. Van 26 t/m 31 juli vindt in Budel het Europees Kampioenschap Motoball plaats.

Maar liefst 7 landen nemen deel aan deze editie: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland. Dit deelnemersveld beloofd een enorm spannende strijd! Wie stoot Duitsland van haar troon? Vooral het Nederlandse team is er op gebrand om in eigen huis hoog te scoren!

Motoball is veruit de snelste teamsport ter wereld! Het team in het veld bestaat uit 4 spelers op een aangepaste crossmotor en een keeper zonder motor. De keeper bevindt zich in een doelcirkel waar hij niet uit mag en de spelers niet in. Snelheden van 80 km per uur, het geronk van motoren en het tactische samenspel maken Motoball de spectaculairste balsport ter wereld.

Dagelijks vinden er op het terrein van MBV Budel van 12:00u tot 21:30u wedstrijden plaats waarbij er in het weekend ook een mini EK plaats vindt voor enkele nationale jeugdteams.

Ook 15 jaar geleden streek het Motoball-circus van de Europese motorsportbond F.I.M. en Nederlandse KNMV neer in Budel. Enkele duizenden sportliefhebbers zagen toen hoe Rusland, tijdens de finale, aartsrivaal Wit-Rusland wist te verslaan.

filmpje!

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws