Nieuws

De jaren ’70 herleven met de “Vulcan 70” Café Racer

In navolging op het enorme succes van de nieuwe Vulcan S en als hommage aan de vele revolutionaire Kawasaki modellen uit de jaren ’70, heeft de Italiaanse custombouwer Nicholas Martini een unieke retro-kit ontwikkeld voor de Kawasaki Vulcan S, genaamd “Vulcan 70”.

MrMartini_Kawasaki_Viste_moto-28

Geïnspireerd door de legendarische Kawasaki H1 Mach 500 uit 1973 ging Martini aan de slag met een kit die de populaire Vulcan S transformeert tot een geweldige retro Café Racer, zonder dat hierbij de technische aspecten van de motor veranderd hoefden te worden.

“Het lange subframe met duo zadel, de dubbele uitlaat met kenmerkende knik en de ronde koplamp waren de eerste details die mij inspireerden voor deze kit”, aldus Nicholas Martini.

Kawasaki_MrMartini_comparison_3x

“Het doel van dit unieke project is om een nog breder publiek bekend te maken met de veelzijdigheid van de Vulcan S. Zowel oudere rijders die de jaren ’70 zelf hebben meegemaakt, als jongere rijders vinden de unieke retro look van de “Vulcan 70” fantastisch. De beslissing om voor de looks van de Mach modellen te gaan bleek de perfecte keuze om de Kawasaki “wow-factor” van de jaren ’70 te doen herleven.”

De “Vulcan 70” kit bestaat uit: subframe met duo zadel, zijpanelen, duo voetsteunen, rem- en koppelingshendel, stuur, koplamp, achterlicht, knipperlichten en een schitterende Zard uitlaat.

De kit zal zowel in het groen als in het rood beschikbaar zijn. Vooralsnog is de “Vulcan 70” kit alleen in Italië op bestelling leverbaar en is de productie gelimiteerd tot 100 stuks.

Kijk voor meer informatie op www.kawasaki.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws